Πιτσάκια με σάλτσα amatriciana

Πιτσάκια με κόκκινη σάλτσα
Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. Χρόνος μαγειρέματος: 12 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 12 Λεπτά

Υλικά

0/15 Υλικά
    Για την ζύμη
  • Για την σάλτσα
  • Για την γέμιση τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Για την ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το βούτυρο, το γιαούρτι, το αλάτι και ζυμώνουμε.
  • Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σκεπασμένη με μεμβράνη σε ένα μπολ για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Κόβουμε την ζύμη στα 8 και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη. Γεμίζουμε με την σάλτσα, την καπνιστή πανσέτα, λίγη τριμμένη μοσταρέλα και τυλίγουμε σαν πουγκί. Πιέζουμε ελαφρώς με τον πλάστη.
  • Λαδώνουμε τα πιτσάκια με ένα πινέλο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 10-12 λεπτά.
  • Για την σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο την πανσέτα. Μόλις πάρει χρώμα και καραμελώσει την αποσύρουμε σε ένα μπολάκι. Στο ίδιο κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το μπούκοβο και σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το χυμό τομάτας. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο πεκορίνο, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.