Category: Ορεκτικά

Ποσότητα
:
12 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 30 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
4 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 34 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες. Τις χαράζουμε κατά μήκος ελαφρώς και τις ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180°C.
- Τρίβουμε το κολοκύθι και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι μαζί με λίγο αλάτι να βγάλει τα υγρά του. Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα. Τις πιέζουμε με τον πολτοποιητή πατάτας, ή αν δεν έχουμε, με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ομογενοποιούμε.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε μικρές κροκέτες, τις περνάμε από αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα για 3-4 λεπτά περίπου (θα σας συμβούλευα να μην τηγανίζετε πάνω από 4 κροκέτες τη φορά ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία και σας τραβήξουν πολύ λάδι).
- Τις αφαιρούμε από το τηγάνι, τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να τραβήξει το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε.