Category: Ορεκτικά
Ποσότητα
:
12 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
30 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
45 Λεπτά
Υλικά
- Για το πανάρισμα
- Για το ντιπάκι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν για να τις κάνουμε πουρέ.
- Σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο και την πάπρικα και πιέζουμε να γίνουν πουρές.
- Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε ελαφρώς το μπέικον να καραμελώσει. Το προσθέτουμε στο μπολ με τον πουρέ και στη συνέχεια ρίχνουμε το θυμάρι, τον μαιντανό, το αυγό, τη φέτα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μία μεμβράνη μέχρι να κρυώσει.
- Στη συνέχεια λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας για παίρνουμε λίγο από το μίγμα και κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα περνάμε πρώτα απο το αυγό και στην συνέχεια από τα δημητριακά. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά να πάρουν όμορφο καστανό χρώμα. Για το ντιπάκι ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκι.