Ποσότητα
:
6 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
9 Ώ.
Συνολικός Χρόνος:
9 Ώ. 15 Λεπτά
Υλικά
- Για το παγωτό
- Για το σιρόπι
Εκτέλεση
-
Για το σιρόπι
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο και τη φλούδα πορτοκαλιού και βράζουμε για ένα λεπτό να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
- Κόβουμε το τσουρέκι σε κομμάτια και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170⁰C για 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε από το φούρνο και ρίχνουμε πάνω στο ζεστό τσουρέκι το κρύο σιρόπι. Το αφήνουμε στην άκρη. Κρατάμε τη φλούδα πορτοκαλιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο για το παγωτό. Για το παγωτό
- Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
- Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζουμε το γάλα με τη φλούδα πορτοκαλιού και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα και το γλυκάνισο, ρίχνουμε το καυτό γάλα σιγά σιγά στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το ζαχαρούχο γάλα για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σαντιγί και την κανέλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Έπειτα, το αφρατεύουμε ανακατεύοντάς το με ένα σύρμα χειρός.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία (κατάψυξη - ανακάτεμα) άλλες 2 φορές. Στο τελευταίο ανακάτεμα προσθέτουμε το τσουρέκι. Αφήνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες το παγωτό στην κατάψυξη πριν σερβίρουμε.