Πίτσα Alfredo με κοτόπουλο και σπανάκι

{Πίτσα με κοτόπουλο και σπανάκι
Ποσότητα : 16 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. Χρόνος μαγειρέματος: 6 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 6 Λεπτά

Έχω μία ιδιαίτερη αγάπη για τα ζυμάρια. Καλή η αγοραστή πίτσα και σίγουρα χωρίς καθόλου κόπο, όμως αυτό δεν την κάνει και νοστιμότερη.

Παρακάτω  σου δίνω συνταγή για το ζυμάρι και μία πρόταση σερβιρίσματος για να ξεκινήσεις. Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει δύο πίτσες των 8 κομματιών.

Καλή επιτυχία!

Υλικά

0/11 Υλικά
    Για το ζυμάρι πίτσας
  • Για την σάλτσα
  • Για την σύνθεση βραστό κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια, baby σπανάκι, τριμμένη μοτσαρέλα

Εκτέλεση

0/7 Βήματα
  • Για την ζύμη: Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και σε μέτρια ταχύτητα ανακατεύουμε με τον γάτζο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε για άλλο 1 λεπτό.
  • Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι λεία, εύπλαστη και θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια, εάν κολλάει όμως πολύ προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 45-50 λεπτά.
  • Κόβουμε την ζύμη στα δύο και κάνουμε δύο μπαλάκια. Αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για 10 λεπτά.
  • Απλώνουμε σιμιγδάλι στο πάγκο εργασίας και ανοίγουμε πάνω σε αυτό το ζυμάρι σε στρόγγυλο σχήμα.
  • Βάζουμε ένα ταψί ανάποδα στο φούρνο στους 230°C να κάψει καλά.
  • Ρίχνουμε σιμιγδάλι σε ένα ταψάκι που το έχουμε γυρίσει ανάποδα και βάζουμε πάνω του το ανοικτό ζυμάρι, ρίχνουμε την σάλτσα, το κοτόπουλο, το σπανάκι και τριμμένη μοτσαρέλα και με προσοχή γλιστράμε την πίτσα πάνω στο καυτό ταψί του φούρνου. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το στεφάνι της πίτσας και να έχουν λιώσει τα τυριά.
  • Για την σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να γίνει καστανό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Τέλος, αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη μοτσαρέλα, αλάτι και πιπέρι και απλώνουμε πάνω στο ζυμάρι της πίτσας.