Πάβλοβα με κρέμα ανανά και φρέσκα φρούτα

πάβλοβα
Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 1 Ώ. 30 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 40 Λεπτά

Υλικά

0/13 Υλικά
  • Για την κρέμα
  • Για την σύνθεση ανανά, μύρτιλα

Εκτέλεση

0/8 Βήματα
  • Καθαρίζουμε καλά τον κάδο τον μίξερ με ξίδι. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα ασπράδια και το αλάτι.
  • Χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με το σύρμα. Μόλις ξεκινήσουν οι πρώτες φουσκάλες ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την ζάχαρη.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να σφίξει η μαρέγκα και βάζοντας λίγο μίγμα στα δάχτυλά μας να μην νιώθουμε την ζάχαρη περίπου 8-10 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και φτιάχνουμε δύο ατημέλητες φωλιές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110° C για 1 ώρα και 30 λεπτά στον αέρα. Σημαντικό κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν οι μαρέγκες μέσα στον φούρνο.
  • Για την κρέμα. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα μας τα υλικά εκτός από τη λευκή κουβερτούρα, το τυρί κρέμα και τη μαρμελάδα.
  • Μεταφέρουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τακομματάκια λευκής κουβερτούρας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα εκτός φωτιάς μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την μαρμελάδα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να εφάπτεται στην κρέμα. Την τοποθετούμε στο ψυγείο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πριν την σερβίρουμε την ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός να αφρατέψει.
  • Για τα μύρτιλα χρησιμοποίησα 20 γρ. ζάχαρη και 10 γρ. ρούμι και τα άφησα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τα σερβίρω. Για το ανανά τον έκοψα σε φέτες, τον πασπάλισα με ζάχαρη και την έκαψα με φλόγιστρο.