Πάβλοβα με φρέσκα φρούτα

Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 Ώ. Συνολικός Χρόνος: 2 Ώ. 10 Λεπτά

Υλικά

0/13 Υλικά
    Για την μαρέγκα
  • Για την κρέμα
  • Για το σιρόπι

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
    Για την μαρέγκα
  • Καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ με λίγο ξύδι. Ρίχνουμε τα ασπράδια με το αλάτι. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθούν φυσαλίδες. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά την ζάχαρη μέχρι να την πάρει όλη και χτυπάμε για άλλα 4-5 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές στην μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το κορν φλάουερ και την βανιλίνη και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα ταψί κάνουμε 4 τελείες με το μίγμα και βάζουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος να κολλήσει. Φτιάχνουμε μία φωλιά με την μαρέγκα ή μικρές φωλίτσες (λιγότερο ψήσιμο). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100° C για 2 ώρες. Κλείνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα για άλλα 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την συνθέσουμε.
  • Για την κρέμα
  • Λιώνουμε την λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα, την κοσκινισμένη άχνη και την λευκή κουβερτούρα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί σαν γιαούρτι όχι πολύ σφιχτή και την ενσωματώνουμε στο μίγμα με μία σπατουλα σιλικόνης.
  • Για το σιρόπι
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τα υλικά. Αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο οι φράουλες για 5-6 λεπτά περίπου και τις πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα