Category: Ζύμες
Ποσότητα
:
3 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
8 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 8 Λεπτά
Υλικά
- Για τη σύνθεση χρησιμοποιώ σάλτσα τομάτας, κρεμμύδι, σκόρδο, ρίγανη και τοματίνια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ διαλύουμε με 50 ml νερό διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε 50 γρ. αλεύρι και 10 γρ. ζάχαρη. Ανακατεύουουμε και το σκεπάζουμε. Το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά δημιουργώντας ένα προζύμι.
- Βάζουμε το αλέυρι σε ένα μπολ. Κάνουμε μία τρύπα στη μέση και προσθέτουμε το προζύμι, αλάτι και το υπόλοιπο νερό. Μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
- Την κόβουμε σε 3 κομμάτια ίδιου μεγέθους, τα φτιάχνουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με μία μεμβράνη ή ενα πανί για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Χρησιμοποιούμε μία μπάλα για κάθε πίτσα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 275° C στον αέρα. Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο την πίτσα είτε με τα χέρια είτε με τον πλάστη σχετικά λεπτή πάχους 1 εκ. Μεταφέρουμε με προσοχή την πίτσα σε ένα λαδωμένο ελαφρώς ταψί. Απλώνουμε την σάλτσα τομάτας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τοματίνια και ψήνουμε για 7-8 λεπτά.