Μους με καραμέλα και μπισκότο

Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 15 Λεπτά

Υλικά

0/10 Υλικά
  • Για την καραμέλα
  • Για την σύνθεση

Εκτέλεση

0/3 Βήματα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και το mascarpone και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την καραμέλα.
  • Για την καραμέλα: σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να αρχίσει να γίνεται καστανή καραμέλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία λεία καραμέλα. Σε ένα δοσομετρητή ρίχνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε και την καραμέλα καυτή. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
  • Για την σύνθεση: Σε ένα ποτήρι βάζουμε για βάση λίγα μπισκότα. από πάνω λίγη μους και στην συνέχεια λίγη καραμέλα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά την διαδικασία. Τέλος, βάζουμε δύο κομματάκια twix και περιχύνουμε λίγες παγιέτες γάλακτος.