Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ πατάτας

Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 2 Ώ. Συνολικός Χρόνος: 2 Ώ. 10 Λεπτά

Υλικά

0/17 Υλικά
  • Για τον πουρέ

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρά ισόποσα κομμάτια και τα αλευρώνουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μοσχάρι να πάρει καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αποσύρουμε το κρέας και ρίχνουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Επαναφέρουμε το κρέας, προσθέτουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, τα φύλλα δάφνης και την κανέλα. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ανακατεύουμε ανα τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πιάσει και μας καεί. Εάν χρειαστεί μπορεί να προσθέσουμε λίγα ακόμα υγρά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
  • Για τον πουρέ: Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια τις σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι και τις πολτοποιούμε με ένα σύρμα χειρός ή στον κάδο του μίξερ με το σύρμα.