Category: Αλμυρές
Ποσότητα
:
12 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 30 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
5 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 35 Λεπτά
Υλικά
-
Για την ζύμη
- Για την γέμιση
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ με τον γάτζο ανακατεύουμε το αλεύρι, το αυγό, τη μαγιά, το βούτυρο και το γάλα. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Η ζύμη που θα προκύψει θα είναι λεία και θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια.
- Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια των 50 γρ. και τα ανοίγουμε σε τετράγωνα με ένα πλάστη. Απλώνουμε λίγη κέτσαπ, στη συνέχεια λίγη μοτσαρέλα και τέλος ένα λουκανικάκι. Τυλίγουμε πιέζοντας καλά τις άκρες. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε ξεσκέπαστα να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά.
- Τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία( 150°) για 4-5 λεπτά γυρίζοντας συνεχώς για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα.