Κριθαράκι ολικής με κοτόπουλο και κρόκο Κοζάνης

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 25 Λεπτά

Υλικά

0/11 Υλικά

Εκτέλεση

0/2 Βήματα
  • Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο απο την πλευρά της πέτσας πρώτα για 2-3 λεπτα και μετά απο την άλλη για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με νερό και ψήνουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά στους 180 ° C.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το κριθαράκι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κάθε φορά και ανακατέυουμε συνεχώς μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Προσθέτουμε τον κρόκο και τον κουρκουμά. Μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι ρίχνουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε να χειλώσει το κριθαρότο. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.