Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
6 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 40 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
3 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
43 Λεπτά
Υλικά
-
Για τις κρέπες (βασική συνταγή)
- 1-2 μπανάνες Για την σάλτσα καραμέλας
- Τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση
- Για τις κρέπες: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε και το αλέυρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε για 30 λεπτά στην άκρη. Για τις σοκολατένιες κρέπες, χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και προσθέτουμε στο ένα μέρος το κακάο.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο βούτυρο και φροντίζουμε να απλωθεί παντού με ένα πινέλο. Παίρνουμε μία κουταλιά με μία βαθιά κουτάλα και ρίχνουμε το μίγμα μέσα στο τηγάνι.
- Μόλις είναι έτοιμη, θα αρχίσει να ξεκολλάει απο το τηγάνι και τότε τη γυρίζουμε απο την άλλη πλεύρα για άλλο 1 λεπτό.
- Για τη σάλτσα καραμέλας: Σέ ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά κάνουμε μια στρώση με την μισή ζάχαρη. Mόλις ξεκινήσει να λιώνει ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σιγά σιγά. Αφήνουμε να λιώσει όλη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα καστανό χρώμα. Προσέχουμε να μην μας καεί γι΄ αυτό μπορούμε να αποσύρουμε απο την φωτιά και να επαναφέρουμε για να είμαστε σίγουροι.
- Σε ένα άλλο κατσαρολάκι έχουμε ρίξει την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε ελαφρώς. Μόλις η καραμέλα έχει το καστανό χρώμα που θέλουμε ρίχνουμε μέσα τη ζεστή κρέμα γάλακτος( εδώ προσοχή καθώς το μίγμα θα φουσκώσει ελαφρώς να μην καείτε). Ανακατεύουμε συνεχώς χαμηλώνοντας τη φωτιά μέχρι να έχομε μία λεία υφή. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και 1 πρέζα αλάτι και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρουμε. Η σάλτσα μπορεί να διατηρηθεί και στο ψυγείο. Γαρνίρουμε με κομμάτια μπανάνας και τριμμένο μπισκότο