Κοτόπουλο με γέυση mojito

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ. Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 2 Ώ. 20 Λεπτά

Υλικά

0/12 Υλικά
    Για το κοτόπουλο
  • Για τον πουρέ πατάτας
  • Για το λάδι δυόσμου

Εκτέλεση

0/7 Βήματα
  • Για το λάδι: Σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά βράζουμε νερό. Ρίχνουμε τα φύλλα δυόσμου για 15 δευτερόλεπτα και τα αποσύρουμε σε ένα μπολ με νερό και παγάκια. Τα αφήνουμε για ένα λεπτό και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περίσσιο νερό.
  • Στο μπλέντερ ρίχνουμε το ηλιέλαιο και τον δυόσμο και χτυπάμε για 2-3 λεπτά να πολτοποιηθεί καλά ο δυόσμος. Απλώνουμε ένα τούλι σε ένα σουρωτήρι και περνάμε το λάδι δυόσμου.
  • Για το κοτόπουλο: Χωρίζουμε το στήθος σε δύο μερίδες και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λάδι δυόσμου, το ρούμι, το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό lime. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Κρατάμε τη μαρινάδα στην άκρη για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο και απο τις δύο πλευρές για 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.
  • Για τη σάλτσα: Ρίχνουμε τη μαρινάδα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς να δέσει η σάλτσα.
  • Για τον πουρέ πατάτας: Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τελείως. Σουρώνουμε και με ένα πιρούνι τις λιώνουμε καλά. Προσθέτουμε το πεκορίνο, το γάλα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.