Κεφτεδάκια κοκκινιστά με ζυμαρικά

Κεφτεδάκια κοκκινιστά
Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 30 Λεπτά

Υλικά

0/23 Υλικά
  • Για την σάλτσα

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κιμάδες, το αυγό, το ελαιόλαδο, την φρυγανιά, την πάπρικα, την μουστάρδα, τον δυόσμο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.
  • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180°C.
  • Για την σάλτσα ρίχνουμε το κρεμμύδι σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, ρίχνουμε το σκόρδο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό τομάτας( το ολόκληρα τοματίνια που έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ.) Προσθέτουμε την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε μέσα τα κεφτεδάκια και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρίκα 2 λεπτά λιγότερο και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα με τα κεφτεδάκια. Καλύτερα να αφαιρέσετε τα κεφτεδάκια πριν ρίξετε τα ζυμαρικά για να μην σπάσουν στο ανακάτεμα. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά στην σάλτσα για άλλα 2 λεπτά. Εάν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο πεκορίνο, ψιλοκομμένο βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο, τα κεφτεδάκια και σερβίρουμε