Κανελόνια με κιμά

Ποσότητα : 6 Μερίδες Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 20 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ.

Υλικά

0/19 Υλικά
  • Για την μπεσαμέλ

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Για τον κιμά: Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά.
  • Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τον πελτέ τομάτας και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό μέχρι να καλύψει τον κιμά.
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το λάδι τρούφας. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για να γεμίσουμε τα κανελόνια.
  • Για την μπεσαμέλ: Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. Μόλις το ρίξουμε όλο συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η μπεσαμέλ. Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Για την σύνθεση: Απλώνουμε λίγο κιμά και μπεσαμέλ σε ένα ταψάκι 26Χ18. Στην συνέχεια γεμίζουμε με τον κιμά τα κανελόνια και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο κολλητά. Απλώνουμε από πάνω αν μας έχει περισσέψει κιμάς και τέλος ρίχνουμε την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.