Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
10 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ. 20 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
25 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
2 Ώ. 45 Λεπτά
Υλικά
-
Για την μαρμελάδα βερίκοκο
- Για το παντεσπάνι
- Για την κρέμα
- Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
-
Για το παντεσπάνι
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε το βούτυρο, δηλαδή ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρώμα (προσοχή να μην μας καεί) και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα. Σκεπάζουμε από πάνω με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος για να μην πάρει χρώμα το παντεσπάνι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C για 10-11 λεπτά. Για τη μαρμελάδα βερίκοκο
- Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα βερίκοκα. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τα βερίκοκα και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να μαλακώσουν τα βερίκοκα και να δέσει το σιρόπι για 20 με 25 λεπτά περίπου. Στο τέλος, εκτός φωτιάς προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Για την κρέμα
- Σε ζεστό μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα με το βούτυρο. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Σε ένα μπολ αφρατεύουμε το τυρί κρέμα, προσθέτουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο και στο τέλος τη λευκή κουβερτούρα. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει καλά. Για τη σύνθεση
- Κόβουμε το παντεσπάνι σε ίσα τετράγωνα. Περιμετρικά απλώνουμε λίγη από την κρέμα και στο κέντρο βάζουμε μία κουταλιά μαρμελάδα. Σκεπάζουμε με παντεσπάνι και γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα. Διατηρούμε το κέικ στο ψυγείο.