Εκμέκ κανταΐφι με βελούδινη κρέμα

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ. 30 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 3 Ώ.

Υλικά

0/19 Υλικά
    Για το σιρόπι
  • Για τη βάση
  • Για την κρέμα
  • Για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

0/9 Βήματα
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Λιώνουμε το βούτυρο. Ξάνουμε το κανταΐφι και απλώνουμε το μισό σε ένα ταψί διαστάσεων 25×25 εκ. Με ένα πινέλο απλώνουμε ομοιόμορφα το μισό βούτυρο. Ρίχνουμε το άλλο μισό κανταΐφι και το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C να πάρει ελαφρώς χρώμα για 20-25 λεπτά περίπου.
  • Περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι το καυτό κανταΐφι και το αφήνουμε να το απορροφήσει όλο.
  • Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα μπολ χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη τα αυγά, την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στο κανταΐφι. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνειά της και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στον κάδο του μίξερ να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2 λεπτά να ενσωματωθεί. Απλώνουμε τη σαντιγί ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα. Γαρνίρουμε με τριμμένη κανέλα και φιστίκια Αιγίνης.