Category: Γλυκά

Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
7 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
37 Λεπτά
Γεμιστός κορμός με φυστίκι Αιγίνης. Γρήγορη, εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή με ανάλαφρη κρέμα φυστικιού. Δοκίμασε την και εσύ!
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
- Για την κρέμα φυστικιού
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι: Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το άλειμμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τα μίγμα.
- Σε ένα ταψί διαμέτρου 35Χ25 στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C στον αέρα για 7 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο, το τυλίγουμε μαζί με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το ξετυλίξουμε.
- Για την κρέμα: Προσθέτουμε σε ένα μπολ όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με μίξερ χειρός έως ότου ομογενοποιηθούν.
- Για τη σύνθεση: Απλώνουμε μία ομοιόμορφη στρώση κρέμας πάνω στο παντεσπάνι. Τυλίγουμε το παντεσπάνι σε ρολό και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω στο ρολό ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι και αποξηραμένα cranberries.
- Διατηρείτε στο ψυγείο.