Γεμιστές γλυκοπατάτες

Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 1 Ώ. 10 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 20 Λεπτά

Υλικά

0/8 Υλικά
  • για την sauce

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες για 1 ώρα στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις κόβουμε στην μέση αλλα όχι τελείως. Βγάζουμε την γέμιση με ένα κουτάλι και την βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Κόβουμε το bacon σε μικρά κομμάτια και το σοτάρουμε ελαφρώς μαζί με το σπανάκι. Σουρώνουμε από τα λάδια και το ρίχνουμε στο μπολ με την πατάτα. Προσθέτουμε την φέτα αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε πάλι τις γλυκοπατάτες και ρίχνουμε απο πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Για την sauce ρίχνουμε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.