Αφράτο πεϊνιρλί με ζύμη μπριός

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 20 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 35 Λεπτά

Υλικά

0/7 Υλικά

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και το νερό με τη μαγιά. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το γάντζο για 5-7 λεπτά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το αυγό και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 110 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αποστάσεις μεταξύ τους διότι θα φουσκώσουν. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
  • Παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο με έναν πλάστη. Τα διπλώνουμε σε σχήμα πεϊνιρλί και τα γεμίζουμε με την επιθυμητή γέμιση. Αλείφουμε με βούτυρο τη ζύμη περιμετρικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210° C για 15 -18 λεπτά.
  • Μόλις βγουν από το φούρνο τα αλείφουμε πάλι με βούτυρο ή αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο βούτυρο σκόρδο και μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε με σάλτσα τομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού