Category: Ορεκτικά
Ποσότητα
:
12 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
3 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
13 Λεπτά
Υλικά
-
Για τους τοματοκεφτέδες
- Για το ντιπάκι γιουρτιού
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τα σπόρια από τις ντομάτες τις κόβουμε μικρά καρεδάκια με το μαχαίρι. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το δυόσμο. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, το αυγό, τη ρίγανη, το πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις.
- Παίρνουμε με ένα σκουπ παγωτού λίγο από το μίγμα και τους τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά (160° C) 2-3 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν. Αποσύρουμε από το τηγάνι και τα απλώνουμε σε ένα απορροφήτικο χαρτί να φύγει το περίσσιο λάδι. Για το ντιπάκι γιαουρτιού
- Ψιλοκόβουμε το δυόσμο. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και προσθέτουμε το δυόσμο και το αλάτι.