Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
12 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
15 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
20 Λεπτά
Υλικά
-
Για τα μπισκότα
- Για το σιρόπι φράουλας
- Για την σαντιγί
Εκτέλεση
- Για το σιρόπι: Κόβουμε τις φράουλες στην μέση και τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μαζί με την ζάχαρη. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη, να βγάλουν τα υγρά τους οι φράουλες και να μαλακώσουν ελαφρώς για 10 λεπτά περίπου. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Για τα μπισκότα: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την βανιλίνη, το αλάτι, το baking powder και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια και ζυμώνουμε με τα χέρια. Θα προκύψει ένα μίγμα σαν άμμος.
- Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μία ζύμη. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα.
- Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας την ζύμη με τα χέρια πάχους 2 εκ. Κόβουμε με ένα στρογγυλό κουπάτ και μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 12-15 λεπτά.
- Για την σαντιγί: Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να έχουμε υφή σαν γιαούρτι. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε με το χέρι με ένα σύρμα χειρός μέχρι να έχουμε μία σχετικά σφιχτή και ανάλαφρη σαντιγί.
- Για την σύνθεση: Βάζουμε για βάση ένα μπισκότο, προσθέτουμε μία κουταλιά σαντιγί, απλώνουμε φρέσκιες φράουλες, σκεπάζουμε με ένα μπισκότο, βάζουμε άλλη μια κουταλιά σαντιγί και περιχύνουμε με το σιρόπι.