Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 8 Ώ. 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
8 Ώ. 30 Λεπτά
Υλικά
-
Για το παντεσπάνι
- Για την κρέμα
Εκτέλεση
- Για το παντεσπάνι: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο, τις ζάχαρες, την κουβερτούρα γάλακτος και το νερό μέχρι να λιώσουν. Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προσθέτουμε στο μίγμα το γιαούρτι, τα αυγά, το κακάο, το αλεύρι και την βανιλίνη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν.
- Χωρίζουμε το μίγμα στα 3 σε ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. Ψήνουμε στους 170° C στις αντιστάσεις για 17-20 λεπτά. Το κέικ θα βγεί σχετικά υγρό. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το ξερφορμάρουμε.
- Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τις φράουλες με την ζάχαρη και σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να δέσει το μίγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την λευκή κουβερτούρα σε κομμάτια και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μία σφιχτή σαντιγί, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το μίγμα της φράουλας και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 8 ώρες να σφίξει.
- Για την σύνθεση: Στρώνουμε ένα παντεσπάνι σε ένα πιάτο, βάζουμε λίγο απο την κρέμα και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να ''σεταριστεί'' πριν το σερβίρουμε.