Ποσότητα
:
4 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ. 30 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
2 Ώ. 50 Λεπτά
Υλικά
- Για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και την μαγιά. Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό με το φτερό.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τα αυγά, το μίγμα με το σκορδοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2 λεπτά. Αλλάζουμε το εξάρτημα στο μίξερ και βάζουμε τον γάτζο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 10 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Η ζύμη θα πρέπει να είναι κολλάει ελαφρώς και να είναι ελαστική.
- Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο στα χέρια μας και στο πάτο από ένα μπολ. Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο του μίξερ και την βάζουμε στο μπολ. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Στην συνέχεια μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και την κόβουμε στα 4. Στην συνέχεια κόβουμε κάθε κομμάτι στα 3 και τα ανοίγουμε σε 3 μπαστουνάκια. Φτιάχνουμε τις πλεξούδες και τις τυλίγουμε σε στεφάνι.
- Βάζουμε στο κέντρο τα κόκκινα αυγά και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για άλλα 45 λεπτά να φουσκώσουν. Τα αλείφουμε με το μίγμα από τον κρόκο και το γάλα, ρίχνουμε λίγο μαύρο σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ׄ° C για 20 λεπτά.