Ποσότητα
:
1 Μερίδα
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
50 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
55 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τo μπέϊκιν πάουντερ και την σόδα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι αμυγδάλου, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ενσωματώνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός με απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε το αμύγδαλό φιλέ και ομογενοποιούμε.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε μία φόρμα του κέικ με τρύπα, διαμέτρου 22εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰ C για 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις. Tip: Για να είμαστε σίγουροι πως το κέικ μας έχει ψηθεί, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν αυτό βγει καθαρό, το κέικ μας είναι έτοιμο!