Vegan cake με μανταρίνι & αμύγδαλο

Ποσότητα : 1 Μερίδα Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 5 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 55 Λεπτά

Υλικά

0/10 Υλικά

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τo μπέϊκιν πάουντερ και την σόδα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι αμυγδάλου, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ενσωματώνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός με απαλές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε το αμύγδαλό φιλέ και ομογενοποιούμε.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σε μία φόρμα του κέικ με τρύπα, διαμέτρου 22εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰ C για 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις.
  • Tip: Για να είμαστε σίγουροι πως το κέικ μας έχει ψηθεί, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν αυτό βγει καθαρό, το κέικ μας είναι έτοιμο!