Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία:Μέτρια
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
45 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ.
Υλικά
- Για την κρέμα
Εκτέλεση
- Για το cake: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα. Τη βγάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τους κρόκους, την βανιλίνη και χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, την σόδα, το χαρουπάλευρο. Ρίχνουμε εναλλάξ τα στερεά υλικά και το γάλα στο μίγμα ανακατεύοντας με μία σπάτουλα σιλικόνης να ενσωματωθούν.. Τέλος, προσθέτουμε τη μαρέγκα, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Βουτυρώνουμε καλά δύο στρογγυλές φόρμες διαμ. 22 εκ. και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 40 λεπτά. Αποσύρουμε απο την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Για την κρέμα: Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο με το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
- Για την σύνθεση: Στρώνουμε τη μία βάση του κέικ και την ραντίζουμε με λίγο γάλα. Απλώνουμε την μισή ποσότητα κρέμα και απο πάνω τα κομμάτια βύσσινο με λίγο από το σιρόπι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και στο άλλο κομμάτι κείκ. Κρατάμε λίγη από την κρέμα και απλώνουμε με μία σπάτουλα περιμετρικά. Τελειώνουμε με λίγα τριμμένα κομμάτια κέικ.