Pizza bread με μοτσαρέλα και μπέϊκον

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 15 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 45 Λεπτά

Υλικά

0/17 Υλικά
    Για τη ζύμη
  • Για τη σάλτσα τομάτας
  • Για τη γέμιση

Εκτέλεση

0/3 Βήματα
    Για τη ζύμη
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα άλευρα, τρίβουμε τη μαγιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό και τη ζάχαρη. Ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία λεία, ελαστική και ελαφρώς κολλώδη ζύμη. Λαδώνουμε το μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο για τουλάχιστόν μία ώρα.
  • Για τη σάλτσα τομάτας
  • Ρίχνουμε τα τοματίνια σε ένα ταψί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα σκόρδα ,το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού, τη φρέσκια ρίγανη, τη φρυγανιά και πολτοποιούμε.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο σχήμα πάχους 2 εκ. και απλώνουμε τη σάλτσα από τα τοματίνια, τη μοτσαρέλα και το μπέϊκον. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε κατά μήκος σε δύο ίσα μέρη ώστε να έχουμε δύο λωρίδες. Πλέκουμε τις λωρίδες και μεταφέρουμε σε φόρμα, στρωμένη με λαδόκολλα, 30 εκ. Χ 10 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 λεπτά. *Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο από πάνω εάν πάρει έντονο χρώμα.