Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
5 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
15 Λεπτά
Υλικά
-
Για το γύρο κοτόπουλο
- Για την κρέμα φέτας
- Για τα pancakes
Εκτέλεση
- Για τον γύρο κοτόπουλο: Κόβουμε το κοτόπουλο στη μέση κατά μήκος να μεγαλώσουμε την επιφάνεια του και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κρασί και ανακατεύουμε καλά να πάει το μίγμα παντού. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρει ελαφρώς χρώμα και από τις δύο πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε περίπου 200 ml νερό και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου το κοτόπουλο να ψηθεί. Αποσύρουμε από την φωτιά και κόβουμε το κοτόπουλο σε πολύ λεπτές φέτες.
- Για την κρέμα φέτας: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αφήνουμε να καβουρδιστεί ελαφρώς. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. Μόλις αρχίσει να δένει, προσθέτουμε την φέτα και την ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει μία σχετικά λεία κρέμα. Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Για τα pancakes: Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζουμε σε ξεχωριστά μπολ. Τα ασπράδια τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα. το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε την μαρέγκα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις.
- Σε ένα ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνουμε ελάχιστο βούτυρο. Παίρνουμε δύο κουταλιές από το μίγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά και αποσύρουμε. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα.