Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
8 Servings
Δυσκολία:Μέτρια
Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
25 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
2 Ώ. 25 Λεπτά
Υλικά
-
Για τη βάση
- Για την κρέμα λεμονιού
- Για τη μαρέγκα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο με τα χέρια να μοιάζει με λεπτά ψίχουλα. Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Ρίχνουμε το νερό και πλάθουμε τη ζύμη (μην τη δουλέψετε πολύ γιατί θα σκληρύνει).
- Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά στο ψυγείο. Την ανοίγουμε και την απλώνουμε στην ταρτιέρα. Βάζουμε πάνω της μερικά φασόλια για να μην φουσκώσει και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20 λεπτά.
- Για την κρέμα: Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα για 4-5 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αδειάζουμε την κρέμα λεμονιού μέσα στην τάρτα και την καλύπτουμε με μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται πάνω στην επιφάνειά της. Αφήνουμε την τάρτα στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Για τη μαρέγκα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ πάνω από ζεστό μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ασπρίσει και να πήξει η μαρέγκα. Στη συνέχεια τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ και τη χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει. Τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρουμε την τάρτα. *Αν θέλουμε να έχει χρώμα η μαρέγκα την καίμε με φλόγιστρο ή την ψήνουμε στο grill.