Ποσότητα
:
6 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 40 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
45 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 25 Λεπτά
Μία υπέροχη και τραγανή galette με προσούτο και φρέσκα σύκα που πραγματικά πρέπει να δοκιμάσεις!!!
Γρήγορη, εύκολη και ιδιαίτερη galette που θα την αγαπήσεις!
Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
Για την ζύμη
- Για την γέμιση
- Για την σύνθεση
Εκτέλεση
- Για τη ζύμη: Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Προσοχή, δεν θέλει πολύ ζύμωμα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. Την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι ή σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 18 εκ. και τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο σε 5-6 σημεία. Για την γέμιση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε την γέμιση στη ζύμη και την απλώνουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε τα τοιχώματα της ζύμης προς τα μέσα να καλύψουν περιμετρικά την γέμιση. Αλείφουμε με τον κρόκο τα τοιχώματα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C στον αέρα ανάλογα το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος για 40-45 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο. Προσθέτουμε φέτες προσούτο, φρέσκο θυμάρι και σύκα κομμένα σε φέτες.