Galette με προσούτο και φρέσκα συκα

galette με προσούτο και φρέσκα σύκα
Ποσότητα : 6 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 40 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 45 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 25 Λεπτά

Μία υπέροχη και τραγανή galette με προσούτο και φρέσκα σύκα που πραγματικά πρέπει να δοκιμάσεις!!!

Γρήγορη, εύκολη και ιδιαίτερη galette που θα την αγαπήσεις!

Καλή επιτυχία!

Υλικά

0/13 Υλικά
    Για την ζύμη
  • Για την γέμιση
  • Για την σύνθεση

Εκτέλεση

0/8 Βήματα
  • Για τη ζύμη: Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το αυγό και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε ελαφρώς μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Προσοχή, δεν θέλει πολύ ζύμωμα.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. Την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι ή σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 18 εκ. και τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο σε 5-6 σημεία.
  • Για την γέμιση
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, το ανθότυρο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε την γέμιση στη ζύμη και την απλώνουμε να πάει παντού. Ρίχνουμε τα τοιχώματα της ζύμης προς τα μέσα να καλύψουν περιμετρικά την γέμιση. Αλείφουμε με τον κρόκο τα τοιχώματα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C στον αέρα ανάλογα το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος για 40-45 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο. Προσθέτουμε φέτες προσούτο, φρέσκο θυμάρι και σύκα κομμένα σε φέτες.