Category: Ψωμιά
Ποσότητα
:
5 Servings
Δυσκολία:Μέτρια
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 40 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
25 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
2 Ώ. 5 Λεπτά
Ένα αφράτο ψωμί και σίγουρα; πολύ γευστικό. Μπορείτε να βάλετε και εσείς τα αγαπημένα σας υλικά, στο συγκεκριμένο σας δίνω την επιλογή με φέτα, τοματίνια και πιπεριές.
Η μόνη δυσκολία σε αυτό το ψωμί είναι πως θα πρέπει να περιμένετε λίγο για τα φουσκώματα.
Μπορείτε να το απολαύσετε και γεμιστό με τα υλικά της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία!
Υλικά
- Για την σύνθεση τοματίνια, πιπεριές, φέτα, φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, σιμιγδάλι, το ελαιόλαδο, την μαγιά, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με το γάντζο για 7-8 λεπτά.
- Αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για αλλα 3-4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Ηζύμη που θα προκύψει θα είναι εύπλαστη, λεία και ελαφρώς θα κολλάει στα χέρια.
- Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη, με τα δάκτυλά μας τα οποία έχουμε βουτήξει στο νερό για να μην κολλάει, σε ένα ταψί καλά λαδωμένο και αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά να φουσκώσει. Πατάμε ξανά με τα δάκτυλα ελαφρώς και προσθέτουμε τα τοματίνια, την φέτα, τις πιπεριές, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η ζύμη.