Creme brule donuts

donuts
Ποσότητα : 12 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 30 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 5 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 35 Λεπτά

Υλικά

0/13 Υλικά
    Για τα donuts
  • για την κρέμα
  • Για την καραμέλα

Εκτέλεση

0/7 Βήματα
  • Εκτέλεση για τα donuts: Σε χλιαρό γάλα διαλύουμε τη μαγιά μαζί με μία πρέζα ζάχαρη και την αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη και το μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύουμε με τον γάντζο.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι. Ανακατεύουμε για 8-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μία αφράτη και λεία ζύμη. Βουτυρώνουμε ένα μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Έπειτα πλάθουμε μπαλάκια των 70 γρ. και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν για 30 λεπτά.
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά(150°C) για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Για την κρέμα βανίλιας: Κόβουμε τον λοβό βανίλιας κατά μήκος και ξύνουμε τα σποράκια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα μαζί με τα σποράκια και τον λοβό και ζεσταίνουμε μέχρι να αχνίσει. Σε μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αφαιρούμε τον λοβό από το γάλα και ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών για να πάρει θερμοκρασία. Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μόλις κρυώσει, τη βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα donuts.
  • Για την καραμέλα: Σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι λιώνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ρευστή και καστανή 150°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Με προσοχή, βουτάμε την κορυφή του γεμισμένου donut και αφήνουμε να κρυώσει.