Κέικ κολοκύθας με frosting τυριού

cake κολοκύθας
Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 40 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 50 Λεπτά

Αφράτο κέικ για να απολαμβάνουν τα παιδιά στο σχολείο ή ακόμα και οι μεγάλοι με τον καφέ τους.

Καλή απόλαυση!

Υλικά

0/10 Υλικά
  • Για το frosting

Εκτέλεση

0/7 Βήματα
  • Ρίχνουμε στο μπλέντερ την έτοιμη κολοκύθα του εμπορίου που είναι μαγειρεμένη στον ατμό και προσθέτουμε λίγο νερό για να βοηθήσουμε το μπλέντερ να την πολτοποιήσει.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την κρέμα κολοκύθας, το αλάτι, την κανέλα, το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη. Με ένα μιξέρ χειρός τα ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά να λιώσει η ζάχαρη και να δώσουμε λίγο αέρα στο μίγμα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  • Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 17 εκ. ρίχνουμε λίγη καστανή ζάχαρη να απλωθεί παντού και στα τοιχώματα και το βάζουμε για 5 λεπτά στο ψυγείο.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα του κέικ στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 40 λεπτά ή μέχρι να τρυπήσουμε με την λάμα ενός μαχαιριού και να βγει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ρίξουμε το frosting.
  • Για το frosting: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα και κοσκινίζουμε την άχνη. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός και σερβίρουμε.
  • Τέλος, γαρνίρουμε με τριμμένο αμύγδαλο και τριμμένη κανέλα. Συντηρούμε στο ψυγείο.