Category: Σαλάτες
Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
5 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
15 Λεπτά
Υλικά
- Για το dressing
Εκτέλεση
- Για το dressing: Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 120° C. Σε ένα δοσομετρητή ρίχνουμε το αυγό, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, τις αντζούγιες και με ένα ραβδομπλέντερ τα ομογενοποιούμε. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο σιγά σιγά με ροή ανακατεύοντας συνεχώς. Το καυτό ηλιέλαιο θα παστεριώσει το αυγό. Εάν θέλετε το dressing λίγο πιο αραιό προσθέτετε ελάχιστο νερό.
- Για τα κρουτόν: Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια. τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο, πάπρικα, αλάτι και θυμάρι. Ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10 λεπτά.
- Για το κοτόπουλο πανέ: Κόβουμε το φιλέτο στη μέση και αλατίζουμε. το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από το πάνκο. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Για την σύνθεση: Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα μαρούλια, μία τομάτα κομμένη καρεδάκια, το dressing και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε τα κρουτόν και το κοτόπουλο κομμένο. Στο τέλος, ρίχνουμε λίγα flakes παρμεζάνας.