Burritos with pulled chicken

Ποσότητα : 4 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 45 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 55 Λεπτά

Υλικά

0/20 Υλικά
  • Για το ρύζι
  • Για την σύνθεση

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Για το pulled chicken: Σε μία κατσαρόλα ή στην χύτρα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Θωρακίζουμε το κοτόπουλο και απο τις δύο πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, την πάπρικα και το μπούκοβο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει σχεδόν το κοτόπουλο. Βράζουμε στην χύτρα γοα 30 λεπτά ή στην κατσαρόλα για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  • Αφαιρούμε το κοτόπουλο και με ένα πιρούνι το πιέζουμε ώστε να δημιουργηθούν μικρές ίνες. επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και την bbq. Εάν έχουν μείνει υγρά στην κατσαρόλα τα στραγγίζουμε.
  • Για το ρύζι το βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, την τομάτα, το καλαμπόκι, το βασιλικό, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Για την σύνθεση: Απλώνουμε σε μία τορτίγια λίγη μαγιονέζα, στην συνέχεια απλώνουμε λίγο απο το ρύζι, απο πάνω το pulled chicken, στη συνέχεια την σαλάτα και τυλίγουμε.