Category: Γλυκά

Ποσότητα
:
8 Μερίδες
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
50 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 50 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά και τρυπάμε με ένα πιρούνι τις γλυκοπατάτες. Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 45 με 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις αποσύρουμε από τον φούρνο και τις κόβουμε στην μέση. Με ένα κουτάλι παίρνουμε την σάρκα και την ρίχνουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε κα τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ..
- Προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανιλίνη, το αλάτι, ηλιέλαιο. το ρούμι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε κοσκινισμένα το χαρουπάλευρο, το αλεύρι και το baking powder. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι διαστ. 20Χ20 με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ρίχνουμε την κουβερτούρα κομματάκια από πάνω και ψήνουμε στους 170°C για 35-40 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει και το βγάζουμε από το ταψί. Τέλος, γαρνίρουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.