Σπιτικά ασιατικά ψωμάκια bao bun

Σπιτικά ασιατικά ψωμάκια
Ποσότητα : 12 Servings Δυσκολία:Μέτρια Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 40 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 10 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 1 Ώ. 50 Λεπτά

Εύκολα και πεντανόστιμα ασιατικά ψωμάκια σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις. Κράτησε την συνταγή και εντυπωσίασε τους φίλους σου.

Μην ξεχάσεις να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου μαζί με μία φωτογραφία στο instagram για να την δημοσιεύσω στα story μου.

Καλή επιτυχία!

Υλικά

0/8 Υλικά

Εκτέλεση

0/9 Βήματα
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το baking powder και ανακατεύουμε.
  • Κάνουμε μία τρύπα στη μέση και προσθέτουμε το νερό, το γάλα, το ηλιέλαιο και το αλάτι.
  • Ζυμώνουμε για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία λεία και εύπλαστη ζύμη. Εάν κολλάει ελαφρώς στα χέρια προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Τοποθετούμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη. Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
  • Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε την ζύμη με ένα πλάστη πάχους 1 εκ. απλώνουμε με ένα πινέλο ηλιέλαιο σε όλη την επιφάνεια.
  • Κόβουμε με κουπάτ σε στρογγυλά κομμάτια και τα διπλώνουμε στη μέση με εσωτερική πλευρά να είναι αυτή που έχει το ηλιέλαιο.
  • Βάζουμε τα ψωμάκια σε τετράγωνα κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα σκεπάζουμε ξανά και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά για άλλα 30 λεπτά.
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα που να χωράει ένα τρυπητό σκεύος( σουρωτήρι) λίγο νερό αλλά προσοχή το νερό να μην φτάνει στον πάτο του σκεύους.
  • Όταν ξεκινήσει να βράζει το νερό σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα ψωμάκια μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε. Γεμίζουμε με τα υλικά της επιλογής μας.