Ταρτάκια σοκολάτας

choco tart
Ποσότητα : 10 Servings Δυσκολία:Μέτρια Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ. Χρόνος μαγειρέματος: 17 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 2 Ώ. 17 Λεπτά

Υλικά

0/20 Υλικά
    Για την βάση
  • Για την καραμέλα
  • Για την γκανάζ σοκολάτας
  • Για την σαντιγί σοκολάτας
  • Για τα καραμελωμένα φουντούκια(Διακόσμηση)

Εκτέλεση

0/6 Βήματα
    Για την βάση
  • Ανακατεύουμε αλεύρι, κακάο, φουντούκι, ζάχαρη και αλάτι. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το τρίβουμε μέχρι να γίνει ψίχουλα. Ρίχνουμε το αυγό και δουλεύουμε μέχρι να ενωθεί η ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα. Ανοίγουμε φύλλο 3 χιλ., ντύνουμε τα ταρτάκια, τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε στους 170°C για 15–17 λεπτά.
  • Για την καραμέλα
  • Λιώνουμε τη ζάχαρη σε κατσαρολάκι μέχρι να γίνει χρυσαφένιο καραμέλωμα. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζεστή κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε τον ανθό αλατιού και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Για την γκανάζ σοκολάτας
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να βράζει και τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.
  • Σαντιγί σοκολάτας
  • Ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα και τη ρίχνουμε πάνω στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία. Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα κρύα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 4–5 ώρες. Στη συνέχεια χτυπάμε σε μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να σταθεροποιηθεί.
  • Καραμελωμένα φουντούκια
  • Βράζουμε ζάχαρη και λίγο νερό μέχρι να καραμελώσει. Ρίχνουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν με καραμέλα. Απλώνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν.
  • Για το στήσιμο
  • Γεμίζουμε τις βάσεις με μια στρώση καραμέλας. Από πάνω ρίχνουμε τη γκανάς σοκολάτας και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο 2–3 ώρες. Κορνάρουμε τη σαντιγί σοκολάτας σε κύματα ή ροζέτες και διακοσμούμε με καραμελωμένα φουντούκια και λίγο ανθό αλατιού.