Σπαγγέτι με σάλτσα λαχανικών και φέτα

Σπαγγέτι με σάλτσα λαχανικών και φέτα. Καλοκαιρινή και εύκολη συνταγή! Δοκίμασε την!
Servings: 4 yield(s)
Χρόνος προετοιμασίας: 10 mins
Χρόνος μαγειρέματος: 60 mins
Συνολικός Χρόνος: 70 mins
Υλικά
  • 500 γρ. Σπαγγέτι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 κολοκύθι
  • 400 γρ. ολόκληρα τοματάκια στη σάλτσα τους
  • 100 γρ. φέτα (ή vegan τυρί)
  • 50 γρ. κάσιους
  • 5-6 φύλλα Βασιλικό
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα λαδώνουμε.
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τα τοματάκια. Τα πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να κοχλάσει.
  4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα αφού τα έχουμε βράσει 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά εάν χρειαστεί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.
  5. Τέλος, ψήνουμε την φέτα για 10 λεπτά στο φούρνο στους 200°C στην λειτουργία grill μέχρι να πάρει χρώμα. Απλώνουμε πάνω από την μακαρονάδα και πασπαλίζουμε με κάσιους.