Σπαγγέτι με σάλτσα λαχανικών και φέτα
Σπαγγέτι με σάλτσα λαχανικών και φέτα. Καλοκαιρινή και εύκολη συνταγή! Δοκίμασε την!
Servings:
4
yield(s)
Χρόνος προετοιμασίας:
10
mins
Χρόνος μαγειρέματος:
60
mins
Συνολικός Χρόνος:
70
mins
Υλικά
-
500 γρ.
Σπαγγέτι
-
1
κρεμμύδι
-
1
μελιτζάνα
-
1
πράσινη πιπεριά
-
1
κόκκινη πιπεριά
-
2 σκ.
σκόρδο
-
1
κολοκύθι
-
400 γρ.
ολόκληρα τοματάκια στη σάλτσα τους
-
100 γρ.
φέτα
(ή vegan τυρί)
-
50 γρ.
κάσιους
-
5-6 φύλλα
Βασιλικό
Εκτέλεση
-
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα λαδώνουμε.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
-
Τα αποσύρουμε από τον φούρνο και τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τα τοματάκια. Τα πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σε μέτρια φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να κοχλάσει.
-
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα αφού τα έχουμε βράσει 2 λεπτά λιγότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά εάν χρειαστεί. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένο βασιλικό και σερβίρουμε.
-
Τέλος, ψήνουμε την φέτα για 10 λεπτά στο φούρνο στους 200°C στην λειτουργία grill μέχρι να πάρει χρώμα. Απλώνουμε πάνω από την μακαρονάδα και πασπαλίζουμε με κάσιους.