Σοκολατένιος κορμός με βύσσινο

  • Δυσκολία: Εύκολη
  • Category:
Servings: 1 yield(s)
Χρόνος προετοιμασίας: 60 mins
Συνολικός Χρόνος: 60 mins
Υλικά
  • 500 γρ. κέικ σοκολάτας
  • 150 γρ. γάλα
  • Για την γέμιση
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • Για την επικάλυψη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. κουβερτούρα 54%
  • κροκάν φουντουκιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κέικ που μας έχει περισσέψει και το τρίβουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία μάζα.
  2. Απλώνουμε την ζύμη πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί 25 εκ. και το σκεπάζουμε με άλλο ένα αντικολλητικό χαρτί 25 εκ. Το ανοίγουμε με τον πλάστη ομοιόμορφα.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός να αφρατέψουν.
  4. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από την ζύμη με ένα κουτάλι μοιράζουμε το γλυκό του κουταλιού βύσσινο να πάει παντού.
  5. Κάνουμε ένα ρολό την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  6. Για την επικάλυψη βάζουμε την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και την λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και περιχύνουμε πάνω από το γλυκό.
  7. Πασπαλίζουμε με κροκάν φουντουκιού.