Ποσότητα
:
2 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
40 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
50 Λεπτά
Αγαπημένο, κλασσίκο φαγητό που αγάπαει κάθε οικογένεια. Δοκίμασε το και εσύ!
Εάν δοκιμάσεις την συνταγή μην ξεχάσεις να στείλεις τις εντυπώσεις σου στα social!
Καλή επιτυχία!
Υλικά
- Για τον πουρέ πατάτας
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε το κρέας και στην συνέχεια το περνάμε από αλεύρι.
- Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρέας και το αφήνουμε να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Αφαιρούμε το κρέας και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Επαναφέρουμε το κρέας, ρίχνουμε την μουστάρδα και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να καλύψει το κρέας και χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Προσθέτουμε το θυμάρι.
- Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι.
- Για τον πουρέ: Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυβάκια και τις βράζουμε. Σουρώνουμε και τις σπάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.