Ποσότητα
:
3 Servings
Δυσκολία:Μέτρια
Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ.
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
2 Ώ. 20 Λεπτά
Υλικά
Εκτέλεση
- Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αυγό και το μίγμα με την μαγιά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάτζο για 7-8 λεπτά.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία λεία και ελαστική ζύμη.
- Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα λαδομένο μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη σε 3 ισόποσα μπαλάκια των 190 γρ. και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
- Τα αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα κόψουμε.