Χειροποίητα brioche

Ποσότητα : 3 Servings Δυσκολία:Μέτρια Χρόνος προετοιμασίας: 2 Ώ. Χρόνος μαγειρέματος: 20 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 2 Ώ. 20 Λεπτά

Υλικά

0/7 Υλικά

Εκτέλεση

0/6 Βήματα
  • Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αυγό και το μίγμα με την μαγιά και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάτζο για 7-8 λεπτά.
  • Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μία λεία και ελαστική ζύμη.
  • Μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα λαδομένο μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Στην συνέχεια κόβουμε την ζύμη σε 3 ισόποσα μπαλάκια των 190 γρ. και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
  • Τα αλείφουμε με 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά. Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα κόψουμε.