Ποσότητα
:
4 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
30 Λεπτά
Υλικά
-
160 γρ. κανταΐφι
- Για την κρέμα
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε το φύλλο και το αφρατεύουμε με τα δάχτυλα το κανταΐφι. Δημιουργούμε στρογγυλές φωλιές των 40 γρ. και τις απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τις ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10 λεπτά να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
- Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το bacon και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις σφίξει η κρέμα προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Μοιράζουμε την κρέμα πάνω στις φωλιές και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει και η κρέμα λίγο χρώμα.