Τραγανές κοτομπουκιές με γλυκόξινη σάλτσα

Τραγανές κοτομπουκιές
Ποσότητα : 2 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 4 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 14 Λεπτά

Τραγανές, νόστιμες και γρήγορες κοτομπουκιές μαζί με μια γλυκόξινη χειροποίητη σάλτσα.

 

 

Υλικά

0/17 Υλικά
  • Για την sweet and chilli sauce

Εκτέλεση

0/5 Βήματα
  • Κόβουμε τα στήθη στη μέση κατά μήκος να μειώσουμε το πάχος για να τηγανιστούν ομοιόμορφα και στην συνέχεια σε μπουκιές.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το πάνκο, το θυμάρι, την πάπρικα, την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  • Σε ένα μπολ σπάμε το αυγό και ρίχνουμε λίγο νερό.
  • Περνάμε πρώτα τις κοτομπουκιές από το αλεύρι, στην συνέχεια από το αυγό και τέλος από το πάνκο. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν όμορφο χρυσαφί χρώμα. Μεταφέρουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
  • Για την sweet and chilli sauce: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι εκτός από το κορν φλάουρ. Το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Διαλύουμε σε λίγο νερό μέσα σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός. Εάν σφίξει πολύ ρίχνουμε λίγο νερό και το φέρνουμε στην επιθυμητή σύσταση. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.