Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
4 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
10 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
20 Λεπτά
Υλικά
-
Για τη κρέμα
- Για τη σάλτσα κερασιού
Εκτέλεση
- Για την μους: Σε 3 μπολ βάζουμε τις κουβερτούρες απο 100 γρ. στο κάθε μπολ. και τις λιώνουμε σε ζεστό μπεν μαρί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί μέχρι να έχουμε μία υφή σαν γιαούρτι.
- Στο ένα μπολ με την λευκή κουβερτούρα ρίχνουμε την βανιλίνη και στο άλλο ρίχνουμε το άλειμμα φυστικιού.
- Προσθέτουμε την σαντιγί ισόποσα και στα 3 μπόλ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις.
- Προσθέτουμε τα μίγματα σε σακούλες ζαχαροπλαστικής και μοιράζουμε σε στρώσεις στα ποτήρια
- Για την σάλτσα κεράσι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα κεράσια καθαρισμένα απο το κουκούτσι, τη ζάχαρη και το νερό και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά αφήνουμε να μαλακώσουν τα κεράσια για 10 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε απο την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.