Τούρτα σοκολατίνα oreo

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία: Εύκολη Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 4 Ώ. Συνολικός Χρόνος: 4 Ώ. 15 Λεπτά

Υλικά

0/7 Υλικά
    Για τη βάση
  • Για τη Σεράνο
  • Για το γλάσο

Εκτέλεση

0/4 Βήματα
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το ομογενοποιούμε με το τριμμένο μπισκότο. Σε ένα τσέρκι 20 εκ. με αποσπώμενη βάση απλώνουμε το μπισκότο και το πιέζουμε με το χέρι μας να πάει παντού. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη σαντιγί με το σύρμα μέχρι να πήξει και η υφή της να είναι σαν γιαούρτι (δεν τη θέλουμε πολύ σφιχτή για να έχει ανάλαφρη και βελούδινη υφή μετά).
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και την ενσωματώνουμε στη σαντιγί με μια σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη βάση και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Για το γλάσο: λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε την τούρτα πάνω σε μια σχάρα και ρίχνουμε από πάνω το γλάσο. Απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη σχάρα 2-3 φορές να φύγει η περίσσεια σοκολάτα. Αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φρέσκια σαντιγί.