Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
6 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
20 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
35 Λεπτά
Υλικά
-
Για την κρέμα αμυγδάλου
- Για το παντεσπάνι
- Για τη σύνθεση
Εκτέλεση
- Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να κοχλάσει,
- Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τα άλευρα, τα αυγά και το εκχύλισμα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το καυτό γάλα σιγά σιγά και στη συνέχεια επαναφέρουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σφίξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μία μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής στην κρέμα με απαλές κινήσεις.
- Για το παντεσπάνι: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε το αλεύρι με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής με απαλές κινήσεις.
- Μοιράζουμε το μίγμα σε δύο τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν απλώσουμε την κρέμα.
- Για την σύνθεση: Στρώνουμε ένα παντεσπάνι σε ένα πιάτο, το ραντίζουμε με λίγο γάλα και λικέρ και βάζουμε τη μισή από την κρέμα και απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά και αφήνουμε στο ψυγείο για άλλες δύο ώρες να σεταριστεί. Τέλος, σερβίρουμε με αμύγδαλο φιλέ και φρέσκιες φράουλες.