Τούρτα με κέικ κολοκύθας

Ποσότητα : 8 Servings Δυσκολία:Μέτρια Χρόνος προετοιμασίας: 3 Ώ. Χρόνος μαγειρέματος: 55 Λεπτά Συνολικός Χρόνος: 3 Ώ. 55 Λεπτά

Tips για καλύτερα αποτελέσματα :

1 ) Μπορούμε να ραντίσουμε με κάποιο ρουμι ή λικερ τις στρώσεις του κέικ.

2) Στην συνταγή χρησιμοποιώ πουρέ κολοκύθας υπάρχουν 2 επιλογές: είτε να αγοράσουμε έτοιμα μαγειρεμένα κομμάτια κολοκύθας στον ατμό που υπάρχουν στο εμπόριο, είτε να ψήσουμε/βράσουμε φρέσκα κολοκύθα μέχρι να μαλακώσουν. Και στις 2 περιπτώσεις χτυπάμε τις κολοκύθες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές/κρέμα.

3)Ιδανικά το γλυκό θα είναι καλύτερο σε γεύση και σύσταση αν το δοκιμάσουμε μία μερά μετά αφού μείνει στο ψυγείο.

 

Καλή απόλαυση!!!

Υλικά

0/18 Υλικά
    Για το κέικ κολοκύθας
  • Για την κρέμα κολοκύθας
  • Για την γκανάζ σοκολάτας

Εκτέλεση

0/9 Βήματα
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  • Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και το γάλα και χαμηλώνουμε την ταχύτητα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Σε αυτό το σημείο το μίγμα θα μοιάζει σαν να έχει κόψει.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, την σόδα, το κακάο, την κανέλα και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Το μίγμα θα έχει ομογενοποιηθεί.
  • Βουτυρώνουμε 2 ταψάκια διαμέτρου 18 εκ. Χωρίζουμε το μίγμα στα 2 ταψάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180°C για 50-55 λεπτά. Τρυπάμε με την λάμα ενός μαχαιριού και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα ξεφορμάρουμε και το κόψουμε στην μέση.
  • Για την κρέμα κολοκύθας: Σε ένα μπολ με ένα μπλέντερ χειρός χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη να γίνει σφιχτή σαντιγί. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τον πουρέ κολοκύθας, την κανέλα και το αλάτι. Ρίχνουμε την σαντιγί και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ενσωματωθεί.
  • Για την γκανάζ σοκολάτας: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την φέρνουμε σε βρασμό. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει λεία.
  • Για την σύνθεση: Κόβουμε τα κέικ κατά μήκος. Βάζουμε μία στρώση κέικ, στην συνέχεια απλώνουμε λίγη από την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά και σκεπάζουμε με το 3 κέικ. Απλώνουμε λίγη ακόμα κρέμα από πάνω και γύρω γύρω με μία σπάτουλα. Το 4 κέικ το κάνουμε τρίμματα και προσθέτουμε 2-3 κουταλιές κρέμα και τα κάνουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα βουτάμε σε νιφάδες σοκολάτας ή κακάο για να τα τοποθετήσουμε πάνω από την τούρτα. Τέλος, ρίχνουμε περιμετρικά την ελαφρώς ζεστή λιωμένη κουβερτούρα για να δημιουργήσουμε τα νερά σοκολάτας.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεί το γλυκό. Διατηρούμε στο ψυγείο.