Category: Γλυκά
Ποσότητα
:
16 Servings
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 1 Ώ. 20 Λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
15 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος:
1 Ώ. 35 Λεπτά
Υπέροχα και δροσερά ταρτάκια με φρέσκα φρούτα για να προσφέρεις στους αγαπημένους σου!
Υλικά
-
Για την κρέμα
- Για τα ταρτάκια
- Για την σύνθεση φρέσκιες φράουλες, μύρτιλα, σμέουρα, ακτινίδια Για το σιρόπι
Εκτέλεση
- Για τα ταρτάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το αυγό και μόλις ενσωματωθεί προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να δέσει η ζύμη 1-2 λεπτά.
- Τυλίγουμε με μεμβράνη, και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει το βούτυρο.
- Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε στις φορμίτσες για τα ταρτάκια. Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 13-15 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι, το κορν φλαουρ, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, Τέλος, προσθέτουμε τη βανιλίνη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνειά της.
- Με ένα σύρμα χειρός αφρατεύουμε την κρέμα από το ψυγείο να σπάσουν οι κόμποι. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφιχτή σαντιγύ και την ενσωματώνουμε στην κρέμα με απαλές κινήσεις. Μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια.
- Για το σιρόπι: Σε μέτρια φωτια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε για περιπου 5-6 λεπτά να δέσει και να γίνει σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Βάζουμε τα φρούτα πάνω από την κρέμα και με ένα πινέλο αλείφουμε με το σιρόπι.